Scales The Scales Project
lineflip
  Home Afbeeldingen Informatie Video's Downloads Links
  Home Afbeeldingen Informatie Video's Downloads Links
line
  Informatie Afval hoeft geen afval te zijn!
lineflip

The Scales Project

De introductie die je kan lezen over wat Scales is en waar Scales uit bestaat is duidelijk. De reden waarom is zoals op de home pagina is aangegeven een vorm van recycling. Elektronica componenten, printplaten, zware metalen en meer belastende stoffen vormen een zware belasting op ons ecosysteem. Het doel van Scales is ten eerste het creëren van bewustwording dat afval onherstelbare schade kan aanrichten op korte maar ook zeker langer termijn, variërend van seconden tot minuten tot dagen, weken en maanden tot aan jaren en eeuwen!

Wegwerpmaatschappij!

Iets weggooien zonder er verder naar om te kijken en niet meer bij stil te staan is 1 van de grootste gevaren van onze wegwerpmaatschappij. Een maatschappij waarbij alles wat niet functioneel is, geen waarde meer heeft, niet voldoende werkt, onderhoud nodig heeft, gerepareerd moet worden of simpelweg niet voldoen aan verwachtingen worden zonder pardon, zonder stilstaan , zonder zorgen weggegooid, Iets dat eigen onwijs zorgelijk is! Is jouw computer defect? Weg er mee! Dezelfde dag staat er een nieuwe. Je telefoon verouderd? "Ik gooi het op de grond, zeg dat ik het liet vallen en krijg wel een nieuwe" Nog geen paar uur later sta je met een nieuwe LG, Sony, iPhone in je hand, te appen naar vrienden vertellend over je nieuwe gadget. En je oude? in de bosjes? Er wordt helaas niet bij stil gestaan, dat we verwend zijn geraakt, dat we geen waarde hechten aan wat we hebben. Maar bezig zijn met wat we kunnen krijgen en kopen. Maar jouw afgedankte telefoon, en jouw afgedankte computer hebben wel degelijk een gebruiksdoeleinde. Dit kan zijn voor reparatie, onderdelen hergebruiken ten behoeve van anderen of kunst!

The Scales Project is een Kunst Project!

Scales is een life size voorbeeld dat oude apparaten een 2e leven kunnen hebben, zelfs al zouden de gebruikte elementen totaal niet meer functioneren, is er nog een mogelijkheid tot gebruik in iets anders. Toegegeven dat het verwerken van hoog kwalitatieve techniek rendabel is voor het terugwinnen van herbruikbare grondstoffen. De voorgang daarin staat gelukkig niet stil en wordt het terugwinnen van elementen gaande weg makkelijker. Maar de techniek die niet hoog kwalitatief is vormt tevens ook de grootte bedreiging voor onze blauwe planeet. Wanneer je naar Scales kijkt kun je duidelijk zien wat er allemaal in apparatuur zit. Het project heeft daarnaast een 2e doel! Het bevorderen van creatief denken!

Inspiratie voor de toekomst

Scales is een combinatie van afval elektronica en kunst, maar beide, zowel kunst als elektronica hebben 1 ding met elkaar gemeen en dat is de creativiteit die op de achtergrond ligt. Een kunstenaar is creatief op vele manieren in het uitbeelden van zijn project. Maar een elektronica engineer is creatief in het uitdenken van een functie van een apparaat. De samenwerking van deze 2 vormen van creatief denken vormen een concept genaamd Scrap Art. De naam verteld het al Scrap = Afval Art = Kunst Scales is dus een Scrap Art project. Met het tentoonstellen hopen wij bij HTF Electronics dat wij jouw bewust hebben kunnen maken dat je met afval wel degelijk meer kunt dan alleen maar weggooien.

HTF Electronics een bedrijf in techniek en afval!

De vraag die nu vast ontstaan zal zijn is, dat wij zelf een bedrijf zijn in elektronica techniek en zodoende dus ook veel met afval te maken krijgen. Apparaten die kapot gaan, of binnen komen. ""Wat doen jullie met jullie eigen afval dan? Gooien jullie dat gewoon weg ofzo! Maar het antwoord daarop is wat dat betreft zo simpel en tegelijkertijd complex. Het afval dat wij binnen krijgen (elektronica afval) wordt niet weggegooid, laten we dat voorop stellen. Mensen, klanten, bekenden en onbekenden kunnen bij ons hun niet werkende, verouderde, gesloopte apparatuur, printplaten, laptops, computers, printers noem maar op kosteloos afgeven. Waarbij ons doel zo duidelijk is als kristal. Jouw oude apparaat, wordt door ons gedemonteerd, de elementen die bruikbaar zijn worden ingezet voor reparatie van, voor wederverkoop, en als klap op de voorpijl! Nieuwe robots!.

Het Uiteindelijke Doel!

Jouw oude apparatuur, zal hoe dan ook op 1 of andere manier een weg vinden in een nieuw door ons gebouwd robot project. Op deze manier willen wij jouw inspireren om stil te staan bij het weggooien van, jouw inspireren mee te denken in het maken van je eigen creaties, en jouw helpen met het verwerken van de oude apparaten en techniek. Als jet het immers toch weg wilt gooien en er zelf niets meer mee kunt. Laat ons dan creatief zijn in jouw naam en zorgen dat jouw oude computer, telefoon, printer, scanner enz. geen Ecologisch probleem wordt, maar een kunstwerk, waar nog meer mensen van kunnen genieten en na gaan denken wat zij kunnen betekenen voor onze planeet

line
  Op deze pagina kunt u lezen wat er allemaal in Scales verwerkt zit. Alles wat hier staat omschreven is wat we gebruikt hebben om Scales te bouwen.

In tegenstelling tot ons vorige project, The G2 Project, is scales niet volledig gebouwd uit oude materialen er is ook gebruik gemaakt van nieuw materiaal. Met name het draagframe dat we gemaakt hebben is nieuw simpelweg omdat er zo veel metaal in zit dat allemaal het zelfde moest zijn.

Dit metaal hebben we gedoneerd gekregen, Maar ook de Arduino's de Arduino shields, de LED's, De LED Strips, Camera's en ander materiaal is nieuw, sommige dingen wilden we niet 2e hand gebruiken en vonden we dat dit nieuw moest zijn.
Onderdelen van Scales
lineflip
      De Materiaallijst
line
  40 x 5 Meter Betonstaal
6523 Cable Ty's
4 m² Lexan Plexiglas
1 ATI Videokaart
6 Voedingen
1 Transformator
30 Motoren
4 Km Kabel
30 Meter Glasvezel Kabel
24 Meter Led Strip
1 Blauwe Laser 500mW
4 Ventilatoren
24 Meter Aluminium
1 Rookmachiene 1Kw
1 Timer
2 Pneumatische Actuators
2 Pneumatische Ventielen
3 Pneumatische Koppel stukken
60 Meter Pneumatische Luchtslang PA8
3 Meter Pneumatische Luchtslang PA12
1 Pneumatische Druk regelaar
1 Pneumatscih Overdruk Ventiel
4 Scart Kabels
250 Leds
1 Pologon Rotatie Spiegel
4 Arduino's
4 Arduino High Power Led Shield
400 Weerstanden
36 Voltage Meters
6 Doosjes Imbus Hout Schroeven
10 Vleugel Moeren
Rookvloeistof High Density

1 Casettedeck
4 Internet Modems
2 Switches
1 USB Hub
4 Front USB Connectors
4 Front Audo Connectors
1 Scanner Loginc Board
3 Copy Station Computers
1 USFF Computer
1 Core 2 Duo Processor
1 x 2Gb Geheugen Module
1 x 80 Gb 2.5" Sata HDD
2 x HD Pal Color Camera
2 x 10.1 Inch LCD Video Panels
1 x 22" Breedbeeld Monitor
250 Cm Vijver Pomp Slang
1 Paintbrush
2 x 1 Liter Brandblusser Tanks
15 Servo Motoren
1 Function Panel
5 Printers
2 Kopieer Apparaten
3 Scanners
1.5 m² MDF
1.5 m² Spaanplaat
6 PCMCIA Adaptors
2 SD Card Adaptors
2 Tandwiel Units
1 DMX Controller
4 Handgrepen
2 Behuizingen
1 Vijverbuis Kopper Stuk

line
 

  contact Contact
Contact
Disclaimer: Niets van deze website mag worden gebruikt tenzij met directe toestemming van de oorspronkelijke eigenaar. Copyrights van foto's video's en of andere bestanden rusten bij de oorspronkelijke eigenaar. Door deze website te bezoeken gaat u akkoord met onze voorwaarden. Wij zijn niet verantwoordelijk, in welke manier dan ook aan schade of andere problematiek door het bezoeken van en/of deelnemen aan deze website

Copyright
HTF Electronicsl
2014 / 2020


Home Pictures Facts Video's Special Links